Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti


Säsongen 2021-2022 har vi 14-års jubileum för våra Mae Phim resor med extra rabatter på några avresedatum, se nedan.

 

14-dagarsresor - nästan All inclusive - till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

 

Vi flyger med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och på vissa datum även från Umeå (ev. mot tillägg från Landvetter och Umeå)

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida och för upp till 54 dagar under rubriken "Long stay" på 1:a sidan

Avresedatum, dock under förutsättning att inga reserestriktioner finns:


2021
21/12 en 17- dagars jul- och nyårsresa,
(klicka här för att se separat sida om denna resa)
2022
5/1 
17/1  
29/1
10/2
24/2
1/3 (obs, detta är en 20- dagarsresa)
5/3 (500:- lägre pris)
22/10 (500:- lägre pris)
2/11
15/11
26/11 (500:- lägre pris)

 

Förlängning 
Förlängning av resorna kan göras i Mae Phim med 6 eller 12 dagar (utom på resorna 26/11 och 7/3) 
för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad på 750:- för flygbiljetten det innebär med ett annat hemresedatum än det "ordinarie".

Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess 
eller - för samma pris - i en Avatara lägenhet (med mer omfattande frukost inkl. i priset) och mer om dessa ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

Koh Chang
Förlängning 6 dagar med 5 nätter på Koh Chang, se detaljer och priser kring det under rubriken "Utflykter" nästan högst upp på denna sida. 

 

 

Jag - Christer - vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en "oturistisk" del av Thailand och - vad gäller hotell Princess - ett "oturistiskt" hotell. Ingetdera kan därför förväntas vara lika "sofistikerat" som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi säsongen 2019-2020 har många gäster som återkommer för upp till 8:e året på rad. Och samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, på allt från 6 upp till 53 dagar.  

Special på resorna den 14/11 och 26/11 -21 samt den 29/1 och 10/2 -22
Boule och/eller vandring
 

På dessa resor kan ni i den lummiga trädgården på hotell Princess spela Boule på deras tre banor under ledning av SPF Kungsholmens bouleentusiast Lasse Roxtorp.

Lasse delar in deltagarna i lag och ett opretentiöst pris väntar de som lyckas bäst.

OBS att vi spelar efter de regler om boule man finner genom att på Google skriva in "SPF regler Boule" och där klicka på rubriken "SPF SENIORERNA BOULE REGLER"

 Förutom att hålla i boulen har Lasse på sina tidigare resor till Mae Phim - inte bara spelat boule utan för att "samla" steg - även (på plan mark) lagt upp olika vandringsrutter i Mae Phims omgivningar vilket gör att han känner våra omgivningar väl och alla våra övriga gäster är välkomna att följa med honom på dessa vandringar.

 

Program för våra resor:


Vad är Mae Phim?
Jo, Mae Phim är en genuin Thailändsk liten by med härliga bad, massage, spännande utflykter och god mat (lika "ofördärvad" som Phuket eller Pattaya var på 80-talet).

 

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, vid en ca 5 km. lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning - farang - fortfarande ibland väcker uppmärksamhet. I Mae Phim och i de omgivande städerna finns det fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal skandinaver som köpt lägenhet eller hus här.

 

Mae Phim är Bangkokbornas mat- och badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket- Pattaya- eller Hua Hin områdena av i dag.

 

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

 

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några enträgna strandförsäljare (finns egentligen inga alls...) och högljudda barer.

 

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen. Utmed strandvägen finns också kaféer, små butiker av olika slag, massagesalonger, uttagsautomater, Internerkaféer, små klädbutiker mm.


Prisnivå

Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här är prisnivån minst 30 % lägre jämfört med "charterorterna" i Thailand.

 

Våra måltider
Mae Phim är ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare och på våra middagar serveras därför självklart bl. a. sådana rätter. Middagarna som vi äter på ett 10-tal olika restauranger under er vistelse här består oftast av flera smårätter där ingen av rätterna - inte ens fisken - är att betrakta som huvudrätt utan tanken är att man låter de olika faten med mat gå runt och man tar lite av varje. Vi lägger vid måltiderna ut menyer på borden så ni ser vilka rätter som serveras och vi äter alla middagar gemensamt på tider som finns på vår informationstavla. Vad gäller frukost har hotellet en enkel sådan och den serveras ibland i form av en buffé på vilken det då finns ett par thailändska och ett par västerländska rätter.

En självklarhet är då också att om ni har ev. matallergier eller annat vad gäller mat och dryck måste detta meddelas den ni bokat resan av så att vi i färdledningen i Mae Phim får veta det i förväg (det är naturligtvis alldeles för sent att meddela det på plats eftersom maten på resp. restaurang beställs för alla säsongens grupper långt före er ankomst).

 

Utfärder
Det finns inom en timmes radie från Mae Phim ett flertal intressanta utflyktsmål av varierande slag som ingår i priset, se längre ner i programmet för resorna.

Klädinköp

Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder (alltifrån sidenunderkläder till festklänning och frack) hos en skräddare i Mae Phim. Ex.vis lät jag (Christer) sy upp en kostym i kashmirull för endast 8.500 Bath.

 

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som fisk, skaldjur, kött, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att se det lilla marknadsområdet och känna att det här, det är verkligen en genuin thailändsk marknad.

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex.vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 60 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden (från från mitten av maj till mitten av september) är det oftast soligt och alltid varmt.

Det som också är så skönt här är att temperaturen är i stort sett densamma oavsett om man kommer i oktober eller i mars (jag bär från det jag kommer hit tills dess jag reser hem aldrig annat än shorts och något kortärmat - oavsett tid på dygnet) eller månaderna däremellan samt den nästan ständiga brisen. 

 

Massage ingår i vårt pris med tre tillfällen á ca en timme och ni kan välja mellan Thai- eller oljemassage.


Det som inte finns i Mae Phim
är charterturism, "flickbarer", höga priser ("allt" är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.

 

Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage, trevliga utfärdsmål och vänlig atmosfär.

 

Preliminärt program:


Dag 1                  

Vår resa startar med avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller Umeå med Finnair. Efter ca en timmas flygning till Helsingfors med byte där till deras stora Airbus är flygtiden till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.


Dag 2
Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar plus en bensträckare efter ca en timmas färd. När vi kommer dit bjuds vi först på en kombinerad frukost/lunch på hotellet innan ni därefter får era rumsnycklar samt er första inbokade massagetid.

Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi har vår välkomstinformation samt gör en orienterande "bytur" vilken följs av att vi äter vår välkomstmiddag.


Dag 3 och framåt
I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.  


Resans näst sista dag: 
Avresa från Mae Phim tidig kväll och även på hemresan serveras det mat som är kostnadsfri.

 

Resans sista dag  

Ankomst på morgonen till resp. avreseflygplats.

 

 

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium - ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en "fristad" åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som "vaktas" av en flock - snälla - apor.

 

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se/7.lasso):


Halvdags
naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och "Home stay".


Halvdags
shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar


Eftermiddagsutfärd
till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever "skådespelet" med Eldflugor

 

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.


Valuta: Thailändska Bath

 

Våra boendealternativ:

3- stjärniga hotell Princess

Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är "normalstora" och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=30 


Avatara lägenheter.
 

Man kan - i mån av tillgång av dessa privatägda lägenheter - välja mellan att istället för att bo på något av hotellen bo i lägenhetsbyggnaderna Avatara i centat Mae Phim Plaza där man då äter sin mer omfattande frukost på "grannen" restaurang Mezetto. Dessa lägenhetsbyggnader har egna pooler på taket men ligger också alldeles nära stranden och de som bor här har samma transportservice (kallas i Mae Phim för Songtaew och är helt gratis för alla våra gäster) som de som bor på hotell Princess. Se mer om Avataralägenheterna på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=58 

Priset för 14- dagarsresan inkl. allt nedanstående är på hotell Princess och i Avataralägenhet endast 23.985:- (22.985:- den 21/10, 26/11 och och 7/3 p.g.a. lägre flygpris)/person i dubbelrum + den nya flygskatten från Sverige.

För pris på 20- dagarsresan vänligen maila till oss på christer@cksresor.se

Förlängningspriset för 6 dagar är endast 4.900:-/person och för 12 dagar 9.400:-/person i dubbelrum + de 750:- extra som Finnair debiterar för annat hemresedatum på flygbiljetter än det "ordinarie".

Förlängningspriset inkluderar då ytterligare 6 resp. 12 övernattningar med frukost och middagar samt transfer (med enbart chaufför) till Bangkoks flygplats.

Enkelrumstilläggen är 3.180:- för "grundresan" på 14 dagar samt 4.770:- resp. 6.360:- för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning 
(på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

 

 

OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,32 SEK/Bath.

 

 

I priset ingår allt detta: 

 • Flyg med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och (ev. mot tillägg) Umeå
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller i Avataralägenheter. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad. 
 • Lunch vid ankomsten till Mae Phim
 • Middagar varje kväll på ett 10- tal olika lokala restauranger inkl. på hotellet. Vid förlängning äter "förlängarna" middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2 
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder

 

Flygtider fr.o.m. 21/10 -20
(nedanstående tidsexempel kan ev. variera, de som står på er flygbiljett är alltid de som till sist gäller)

Utresa

Hemresa (utom på resan 1/3, fråga oss)

Avr. Arlanda 12.55
Avr. Kastrup 13.15
Avr. Landvetter 12.05

Avr. Helsingfors 16.50
Ank. Bangkok 07.35 +1

Avr. Bangkok 23.05
Ank. Helsingfors 05.20 +1
Ank. Arlanda 07.55
Ank. Kastrup 08.10
Ank. Landvetter 08.30

 
OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen "Boka" längst ner på sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se 

 

   

Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle kvittering av någon anledning inte komma ber vi er meddela oss detta via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.