Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti


17- dagars Jul- och Nyårsresa 
- nästan All inclusive -
till Thailands genuina Pärla,
Mae Phim

Med nyårsfirande på Thailändskt sätt där 2022 enligt Thailändsk tideräkning blir år 2565

Resdatum:
 21/12-6/1 -21
dock under förutsättning att inga reserestriktioner finns

Avresa med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter (och ev. från Umeå)


Med boendemöjlighet på hotell Princess men även i en Avataralägenhet för samma pris 

 

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida och för upp till 53 dagar under rubriken "Long stay" på 1:a sidan
 

Två av våra gäster på denna resa kommer till oss igen och liksom på sina tidigare tre resor till Mae Phim erbjuder de generöst nog övriga gäster en stunds gratis jympa varje morgon kl. 08.00.
Olle och Anne driver i Sverige företaget Hälso - och Systemkonsulterna Syd AB och de har liksom senast förlängt sin resa med 6 dagar varför de kan erbjuda den här mycket uppskattade morgonjympan t.o.m. den 12 januari, se längst ner på denna sida vad de skriver i sin inbjudan.

Jag - Christer - vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en "oturistisk" del av Thailand och - vad gäller hotell Princess - ett "oturistiskt" hotell. Ingetdera kan därför förväntas vara lika "sofistikerat" som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi i år har många gäster som återkommer för upp till 8:e året på rad. Och i stort sett samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, på allt från 6 upp till 53 dagar.


 

Förlängning 
Förlängning av resan kan göras i Mae Phim med 6 el. 12 dagar
för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad på 750:- för flygbiljetten det innebär med ett annat hemresedatum än det "ordinarie".

Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess 
eller i en Avatara lägenhet (med mer omfattande frukost inkl. i priset).

NYHET Koh Chang
Förlängning 6 dagar på Koh Chang
För förlängning på Koh Chang se detaljer och priser kring det under rubriken "Utflykter" nästan högst upp på denna sida. 

 

Prel. program för vår resa:

 


Vad är då Mae Phim?
Jo, Mae Phim är en genuin Thailändsk liten by med härliga bad, massage, spännande utflykter och god mat (lika "ofördärvad" som Phuket eller Pattaya var på 80-talet).

 

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, vid en ca 5 km lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning - farang - fortfarande ibland väcker uppmärksamhet. I Mae Phim och i de omgivande städerna finns det fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal skandinaver som köpt lägenhet eller hus här.

 

Mae Phim är Bangkokbornas mat- och badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket, Pattaya eller Hua Hin områdena.

 

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

 

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några enträgna strandförsäljare (finns egentligen inga alls...) och högljudda barer.

 

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen. Utmed strandvägen finns också kaféer, små butiker av olika slag, massagesalonger, uttagsautomater, Internerkaféer, små klädbutiker mm.

 

Prisnivå

Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här är prisnivån minst 30 % lägre jämfört med "charterorterna" i Thailand.

 

Våra måltider
Mae Phim är ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare och på våra middagar serveras därför självklart bl. a. sådana rätter. Middagarna består oftast av flera smårätter där ingen av rätterna - inte ens fisken - är att betrakta som huvudrätt utan tanken är att man låter de olika faten med mat gå runt och man tar lite av varje. Vi lägger vid måltiderna ut menyer på borden så ni ser vilka rätter som serveras och vi äter alla middagar gemensamt på tider som finns på vår informationstavla. Vad gäller frukost har hotellet en enkel sådan och den serveras ibland i form av en buffé på vilken det då finns ett par thailändska och ett par västerländska rätter.

En självklarhet är då också att om ni har ev. matallergier eller annat vad gäller mat och dryck måste detta meddelas den ni bokat resan av så att vi i färdledningen i Mae Phim får veta det i förväg (det är naturligtvis alldeles för sent att meddela det på plats eftersom maten på resp. restaurang beställs för alla säsongens grupper långt före er ankomst).

 

Utfärder
Det finns inom en timmes radie från Mae Phim ett flertal intressanta utflyktsmål av varierande slag som ingår i priset, se längre ner i programmet för resan.

Klädinköp

Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder (alltifrån sidenunderkläder till festklänning och frack) hos en skräddare i Mae Phim. Ex.vis lät jag (Christer) sy upp en kostym i kashmirull för endast 8.500 Bath.

 

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som fisk, skaldjur, kött, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att se det lilla marknadsområdet och känna att det här, det är verkligen en genuin thailändsk marknad.

 

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex.vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 60 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden (från mitten av maj till mitten av september) är det oftast soligt och alltid varmt.

Det som också är så skönt här är att temperaturen är i stort sett densamma oavsett om man kommer i oktober eller i mars (jag bär från det jag kommer hit och tills dess jag reser hem aldrig annat än shorts och något kortärmat - oavsett tid på dygnet) eller månaderna däremellan samt den nästan ständiga brisen. Här eller på vägen hit från flygplatsen till Mae Phim har man aldrig haft de översvämningsproblem som funnits i andra delar av Thailand. Tvärtom var det så att flygplatsen och området söder därom inte ett dugg berördes av de översvämningar som var under hösten 2012, alla våra resor genomfördes som vanligt utan att vi såg det minsta av - de i media kraftigt överdrivna - översvämningar, något alla våra - ibland förvånade - gäster från den perioden kan intyga. 

 

Massage ingår i vårt pris med tre tillfällen á ca en timme och ni kan välja mellan Thai- eller oljemassage.


Det som inte finns i Mae Phim
är charterturism, "flickbarer", höga priser ("allt" är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.

 

Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage, trevliga utfärdsmål och vänlig atmosfär.

 

Preliminärt program:


 

Dag 1                  

Vår resa startar med avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller Umeå med Finnair. Efter ca en timmas flygning till Helsingfors med byte där till deras stora Airbus är flygtiden till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.

 

 

Dag 2

Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar plus en bensträckare efter ca en timmas färd. När vi kommer fram bjuds vi först på en kombinerad frukost/lunch på hotellet innan ni därefter får era rumsnycklar samt er första inbokade massagetid.

Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi har vår välkomstinformation samt gör en orienterande "bytur" vilken följs av att vi äter vår välkomstmiddag.

 

Resans näst sista dag: 
Avresa från Mae Phim kl. 18.00 och även på hemresan serveras det mat som är kostnadsfri.


I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium - ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en "fristad" åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som "vaktas" av en flock - snälla - apor.

 

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se/7.lasso):


Halvdags
naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och "Home stay".


Halvdags
shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar


Eftermiddagsutfärd
till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever "skådespelet" med Eldflugor

 

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.


Valuta: Thailändska Bath

 

Våra boendealternativ:

3- sjärniga hotell Princess

 Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är "normalstora" och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen.

 

Avatara lägenheter. 

Man kan - i mån av tillgång av dessa privatägda lägenheter - välja mellan att istället för att bo på något av hotellen bo i lägenhetsbyggnaderna Avatara i centat Mae Phim Plaza där man då äter sin mer omfattande frukost på "grannen" restaurang Mezetto. Dessa lägenhetsbyggnader har egna pooler på taket men ligger också alldeles nära stranden och de som bor här har samma transportservice (kallas i Mae Phim för Songtaew och är helt gratis för alla våra gäster) som de som bor på hotell Princess. Se mer om Avataralägenheterna på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=58 

 

Priset för 17-dagarsresan på hotell Princess är 34.985:-/person i dubbelrum

 

Förlängningspriset för 6 dagar är endast 4.900:-/person och för 12 dagar 9.400:-/person i dubbelrum + de 750:- extra som Finnair debiterar för annat hemresedatum på flygbiljetter än det "ordinarie".

Förlängningspriset inkluderar då ytterligare 6 resp. 12 övernattningar med frukost och middagar samt transfer (med enbart chaufför) till Bangkoks flygplats.

Enkelrumstillägget är 3.970:- samt 5.955:- resp. 7.940:-för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning
(på hotellet och på Avatara finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum/lägenhet för eget bruk).

 

OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,33 SEK/Bath. 

 

 

 

I priset ingår allt detta: 

 

 • Flyg med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och (ev. mot tillägg) Umeå
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller i Avataralägenheter. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad. 
 • Lunch vid ankomsten till Mae Phim
 • Middagar på olika lokala restauranger och på hotellet.
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Julaftonssupé
 • Nyårssupé (med nyårsfirande på thailändskt sätt)
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten till Bangkoks flygplats dag två 
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder


 

Flygtider
(nedanstående tidsexempel kan variera, de som står på er flygbiljett är alltid de som till sist gäller)

Utresa

Hemresa

Avr. Arlanda 13.35
Avr. Kastrup 13.15
Avr. Landvetter 12.05

Avr. Helsingfors 16.50
Ank. Bangkok 07.35 +1

Avr. Bangkok 23.05
Ank. Helsingfors 05.20 +1
Ank. Arlanda 07.45
Ank. Kastrup 08.00
Ank. Landvetter 08.30

 

OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen "Boka" lite längre ner på denna sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se    


 

Morgonjympa 24 december  t o m 12 januari.

För er som känner er manade att börja dagen med lite enkla övningar för att få igång kroppen så erbjuder vi detta kostnadsfritt.

Platsen vi jympar på är gräsmattan nere vid stranden på hotell Princess, med utsikt över havet.

Vi träffas kl. 08.00 och håller på ca en halvtimma.

Behövs inga gymnastikskor utan vi är barfota.

Olle och Anne

Galleri
Julnyar Julnyar Julnyar Julnyar

Julnyar Julnyar Julnyar Julnyar

Julnyar Julnyar Julnyar Julnyar

Julnyar

Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle kvittering av någon anledning inte komma ber vi er meddela oss detta via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.