Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti


Svalbard/Spetsbergen 2021


5 dagars "De Luxe" resa på 4-stjärnigt hotell  

den 30/8-3/9

med vår reseledare samt lokalguider

Obs, detta är ingen "budgetresa" utan en resa med påkostade 3-rätters middagar och ex.vis inte flygresa hem kl. 02.30 på natten


Upplev några oförglömliga dagar på Europas nordligaste utpost där solen nästan aldrig går ner och där de många fjordarna är isfria under sommaren. Njut redan här hemma av tanken att du åker båt på Isfjorden, omgiven av vackert fjällandskap och glaciärer, mäktiga bergssidor och ett omfattande fågelliv.

Observera att på resan behövs ”normal" vardagskondition med tanke på naturvandringen (som dock sker på ganska jämn och torr grusväg, ej på fuktig mark).


Vi bor på något av de två bästa hotellen i Longyearbyen, fyrstjärniga Funken Hotel eller Radisson Blu Hotel och med middagar därefter i deras spektakulära restaurang.

Ingenstans i världen finns det ett permanent mänskligt boende liknande det som finns i Norra Ishavet, på Svalbard, vilket är ett landområde som är lite mer än hälften så stort som Island

varav närmare två tredjedelar är täckt av snö och is och där medeldagstemperaturen är ca + 5. Solen står vid denna tiden högt och på Svalbard finns den största kolonin isbjörnar i världen, en isbjörn (uppstoppad) välkomnar besökarna redan ute på flygplatsen, den blev för många år sedan skjuten utanför byns dagis av länsmannen!

Preliminärt program, dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarna, samt hotellen kan ev. ändras beroende på väder eller andra omständigheter:

Dag 1

Avresa från antingen Arlanda eller Kastrup via Oslo och Tromsö till Longyearbyen där vi möts på flygplatsen av buss som tar oss de få kilometrarna till Longyearbyen och en stund efter ankomsten till hotellet gör vi tillsammans med reseledaren en kortare orienterande fotvandring utmed Longyearbyens gågata.
I kväll välkomstmiddag i hotellets restaurang med vidunderlig utsikt över Adventfjorden.

Dag 2
På förmiddagen gör vi med vår lokalguide en intressant ca tre timmars rundtur i Longyearbyen där vi bl.a. besöker det fascinerande Svalbard Museum och även får veta mycket om stadens spännande historia samt besöka att besöka Galleri Svalbard med bl.a. sin vackra samling Svalbardmålningar av Kåre Tveter. Därefter "fri tid" för lunch på egen hand.

 

På eftermiddagen beger vi oss ut på en ca tre timmar lång naturvandring i relativt plan terräng i Longyearbyens närområde. En erfaren guide tar oss med på ett naturskönt äventyr i den dal där Longyearbyen ligger och här finns en intressant flora och fauna att beskåda.
Middag på hotellet

 

Dag 3

Vi beger oss ner till hamnen för en båttur på Isfjorden till Barentsburg. Under utfärden kommer vi med vår båt nära glaciären Esmarkglaciären och vi passerar innan hemkomsten till Longyearbyen också de spännande fågelfjällen. I Barentsburg möts vi av en engelsktalande lokalguide och efter guideturen (till fots) till fots får vi tid till att strosa omkring på egen hand och varför då inte besöka souveniraffären för att köpa ett minne och ta med hem och/eller den lilla kyrkan. Under utfärden serveras det ca kl. 12 lunch på båten där man också säljer te, kaffe och t.o.m. ”diverse starka drycker”.
Middag på hotellet.

Dag 4
Efter frukost ska vi under ca tre timmar möta en del av det som gav Longyearbyen sitt existensberättigande - Gruva 3 - som var den sista gruvan med manuell kolbrytning på låg höjd (alt. annan utfärd om gruvan av någon anledning är avstängd för besök).
Eftermiddagen fri och på kvällen middag på hotellet.

Dag 5
Förmiddagen till eget förfogande, kl. 12.30 avresa till flygplatsen och vi flyger via Tromsö och Oslo till antingen Arlanda eller Kastrup.

Observera att det på den "fria tiden" finns olika former av utfärder att boka hos de lokala arrangörerna i Longyearbyen och det behövs normalt sett inte göras förrän efter ankomsten dit.

Pris 24.985:-/person i dubbelrum, enkelrumstillägg 3.900:- 

Allt detta ingår i priset:

  • Flyg med SAS t/r Arlanda alt. Kastrup - Longyearbyen
  • Fyra övernattningar på fyrstjärniga (enl. www.booking.com) Funken Hotel eller Radisson Blu Hotel
  • Frukostbuffé
  • Påkostade 3-rätters middagar med kaffe/te varje kväll (någon/några kväll/ar kan middagen vara i form av buffé)
  • Lunch på Barentsburg utfärden
  • Vår reseledares medverkan
  • Alla utfärder enligt programmet, ledda av lokalguider
  • Alla entréer

 

Prel. flygtider:

Utresa:

Hemresa:

Flygtiderna ännu inte 100 %-igt klara men är prel. som nedan:

 

Avr. Arlanda prel. ca 07.45
Avr. Kastrup prel. ca 07.40

Ank. Longyearbyen prel. ca 12.40

Avr. Longyearbyen prel. ca 14.45Ank. Arlanda resp. Kastrup prel. ca 22.00

 


 

 Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle kvittering av någon anledning inte komma ber vi er meddela oss detta via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.